Vinbjergsnegl i pleje

Åhhhh nej, i går fandt jeg en vinbjergsnegl i min have – og den havde et stort hul i sit hus 🙁

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har sådan en stor kærlighed til vinbjergsnegle, så jeg fik helt ondt i maven af, at se på den. Jeg var lige på vej ud, så jeg kunne ikke nå at gøre så meget. Jeg lagde hurtigt noget over den til at skygge, så den ikke tørrede ud, lige der midt på fliserne i solen.

Jeg kunne huske, at jeg en gang have set noget på nettet om, at man kunne hjælpe en snegl med at hele sit hus. Så jeg googlede og fandt det på Idényt’s side.

Sneglen var kravlet op i bunden af den zinkkasse jeg havde lagt over for at skygge. Så det bliver så dens plejehjem den næste tid. Først fjernede jeg forsigtigt de småstykker af skal, der sad på den bare snegl. Jeg lagde nogle blade ned til den, og lidt gulerodsskræller. Så nogle kviste med blade fra mit figentræ henover for at lave lidt miljø og skygge. Og inden jeg lagde et låg henover, gjorde jeg det lige lidt fugtigt i kassen og stillede den i skyggen.

Her til morgen så den død ud 🙁  men jeg var ikke sikker. Jeg tog den op og undersøgte den lidt. Den var fyldt med ekskrementer nedenunder. Det fjernede jeg forsigtigt med en fugtig vatpind og så begyndte den at røre på sig. Der blev jeg glad.

Jeg fugtede den forsigtig, og så blev den sat ned i sit plejehjem i fred og ro igen. Det bliver spændende at følge den i de næste par uger. Jeg håber, at den klarer den.

Fortsættelse

6 tanker om "Vinbjergsnegl i pleje"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *