Vinbjergsnegl – 6. dag i pleje

Er min snegl gået i hi?

Da jeg skulle kigge til sneglen på 6. dagen – efter at jeg fandt den med skadet sneglehus – ser jeg, at den er begyndt at lukke sig inde i sit hus. Der er noget størknet slim rundt om den, som den nærmest hænger i. På billedet herover har jeg vendt den om, for den hang i låget til kassen, som den bor i for tiden.

Jeg har læst, at vinbjergsnegle går i hi, når det bliver efterår. Men det er jo kun lige blevet august. Jeg har også læst, at de kan finde på at gå i hi for at beskytte sig mod tørke. Jeg har ellers sørget for, at der hele tiden var fugtigt i dens kasse, men da den jo bare sad stille hele tiden, så har den måske alligevel manglet vand. Jeg har fugtet den lidt nu, og så må vi se, hvad der sker. De andre dage har den siddet og sovet, hver gang jeg kiggede til den, men så snart jeg begyndte at rode lidt med den, så kom den frem. Så det er da lidt kedeligt nu, og det gik ellers lige så godt med helingen af huset.

Udviklingen fra 2. til 6. dag

2. dag
3. dag
4. dag
5. dag
6. dag (morgen)
6. dag  (eftermiddag)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

se forrige indlæg om vinbjergssneglen i pleje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *